Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Над 160 българи посетиха кариерния форум в Лондон

Над 160 българи посетиха кариерния форум в Лондон

Над 160 българи посетиха кариерния форум в Лондон - изображение

Кариерният форум, който се провежда за седми път, събра над 160 българи, които живеят и учат във Великобритания. 27 компании от страната представиха възможностите, които предлагат за работа.

Организатори на събитието са социалното министерство и сдружението „Български кариерен форум“ (БКФ) съвместно с посолството ни в Лондон.

Заместник-министър Зорница Русинова, която откри форума, не забрави да подчертае, че човек тежи най-много на мястото си там, където е роден. Тя запозна присъстващите с икономическата ситуация у нас и с развитието на пазара на труда като подчерта тенденцията към понижаване на безработицата. От своя страна председателят на БКФ Ангел Игнатов изрази задоволството си, че за седем години инициативата се е развила и усъвършенствала, но и ще продължава да го прави.

Внимание беше отделено и на Брекзит. За това как ще бъдат гарантирани правата на българите след като Великобритания напусне ЕС, говори Васил Асенов, който оглавява Службата по трудови и социални въпроси в посолството ни в английската столица.

кариерен форум в посолството ни в Лондон

Асоциацията на софтуерните компании у нас проведе дискусия за възможностите за реализация в България, в която се включиха работодатели, студенти и млади специалисти, които вече са се върнали в страната ни.

Младите хора, които посетиха изложението, бяха както студенти, така и професионалисти, които работят от години във Великобритания.

Второто от планираните общо четири изложения за 2019-а е насрочено за април и ще се проведе в германския град Кьолн.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиНовиниЛюбопитноСоциални грижиПсихология