Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Детски заведения и социални услуги за деца Над 1100 деца са използвали услугите на варненския Общностен център

Над 1100 деца са използвали услугите на варненския Общностен център

Над 1100 деца са използвали услугите на варненския Общностен център - изображение

От откриването му през ноември 2016-а досега „Общностният център за деца и семейства“ във Варна е предложил услуги на над 1150 момчета и момичета и техните близки. Основната задача на структурата е превенция на социалното изключване чрез интегрирани социални услуги на деца до 7 години.

Ръководителят на центъра Даниела Биячева съобщи, че вече е подписано допълнително споразумение със социалното министерство, с което срокът на действие на проекта се удължава до края на 2019 г. Центърът е създаден по проект на ОП „РЧР“ с бюджет от 658 000 лв. и срок на действие до края на 2018 г.

За двете години на съществуването от услугите му се възползват активно многодетни и семейства, изпаднали в затруднено положение, самотни и родители на деца с увреждания.

Екипът предлага безплатна подкрепа в областта на ранната интервенция на уврежданията и индивидуална педагогическа помощ за деца с увреждания, консултации на бъдещи и настоящи родители, свързани с умения, семейно консултиране, превенция на заболявания и други. Центърът разполага и със семеен център за малчугани от 0 до 3 години.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: varna.bg
Снимка: leprogres.fr

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижи