Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Набират проекти по „Красива България“ за 2019 година

Набират проекти по „Красива България“ за 2019 година

Набират проекти по „Красива България“ за 2019 година - изображение

Министерството на труда и социалната политика даде началото за кандидатстване по проекта „Красива България“ за следващата година. Документите ще се приемат до 18 януари 2019-а. В кампанията със свои идеи могат да участват общинските администрации, областните управители, държавни и контролни органи.

Три са мерките, по които може да се кандидатства. Първата е за подобряване на обществената среда, втората за социалната инфраструктура, а третата за социални услуги от резидентен тип.

Ще бъдат финансирани проекти с бюджет между 60 000 лв. и 400 000 лв.

От МТСП напомнят още, че до 120 000 лв. ще се отпускат за проектно предложение по мерки едно и две, а кандидатът трябва да финансира със собствени средства до 50% от общата сума. По третата мярка максималната сума е 180 000 лв. , а ангажимента на кандидатите е 30%.

Данните показват, че през тази година чрез „Красива България“ е извършен ремонт на 61 общински сгради на стойност малко над десет милиона лева, от които половината са от програмата. По време на ремонтите са били ангажирани 840 души, от които почти половината са били без работа преди това.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижи