Начало Социални грижи Социална защита Социални казуси Музика срещу боклуци

Музика срещу боклуци

Музика срещу боклуци - изображение

Музиката срещу боклуците – така най-кратко може да се определи поредното издание на инициативата. Тя започва преди четири години и както обяснява Мелина Крумова, китарист на групата GRIMAZE: „Ние бяхме четирима луди музиканти, които решихме, че трябва да се сложи край на мръсотията и затова предприехме реални действия“.

Постепенно към идеята се присъединяват и други групи, а и любители на метъла, но и на чистотата. Всички те вярват, че реално правят нещо добро и полезно. Постепенно музикантите от GRIMAZE решават, че могат да комбинират концертните си изяви на различни места в страната с почистването от боклуци и така се ражда „Метъл за Смет“. Към четвъртото издание на турнето се присъединяват други музиканти и хора на различна възраст, които подкрепят инициативата, обичат метъла и искат да живеят в чистота.

Утре „Метъл за Смет“ ще се вихри в Стара Загора. Почистването започва от 14 часа и ще бъде в района на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Вечерта от 22 часа е концертът, който ще събере старозагорци в „Клубъ“. В неделя идва ред на почистването на река Марица и на концерта в Пловдив. Следва чистене и пеене във Враца, Велико Търново, Русе, София и Добрич, а преди тях турнето премина през Варна и Бургас.

От началото, започнало сякаш на шега, до тазгодишното издание на турнето, са събрани над 350 000 литра отпадъци.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: GRIMAZE, gramofona.com
Снимка: GRIMAZE

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноНовиниПсихологияАлт. медицинаРецептиСпортОбразование