Начало Социални грижи Добрите практики Актуално МС одобри програмата за сътрудничество между България и УНИЦЕФ

МС одобри програмата за сътрудничество между България и УНИЦЕФ

МС одобри програмата за сътрудничество между България и УНИЦЕФ - изображение

Основната цел на документа, който беше приет от министрите в кабинета, е да бъдат подкрепени всички усилия, които гарантират и правата, и благосъстоянието на децата. Одобрените план и програма за съвместна работа между България и УНИЦЕФ са за периода от 2018 до 2019 г.

Най-важните акценти в държавните документи са свързани с ранното детско развитие, с приобщаващото образование, превенция на насилието, защита на жертвите и достъпа но правосъдие на всички деца.

Очакванията от реализацията на всички дейности са до 2022 г. особено малчуганите в неравностойно положение да бъдат част от една нормална както семейна, така и социална среда, да използват подобрени социални услуги и да са в училище. Надеждите са още, че правораздаването ще бъде по-ефективно и ще успее да предотвратява насилието над децата, но и да ги защитава.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: gov.bg
Снимка: unicef.org

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСоциални грижиСпортНовиниЛюбопитноИсторияНормативни актовеЗдравни съветиПсихологияРецептиАнкетиАлт. медицинаИнтервютаТестовеХранене при...ОбразованиеЗаведенияОрганизацииСпециалистиКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника