Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Младежката безработица е намаляла два пъти за последните четири години

Младежката безработица е намаляла два пъти за последните четири години

Младежката безработица е намаляла два пъти за последните четири години - изображение

Два пъти по-малко са безработните девойки и юноши до 24 години в последните четири години.В същото време над 165 000 млади хора до 29 години са започнали работа с помощта на бюрата по труда. Социалният министър Бисер Петков представи данните в началото на форума „Кариери-УНСС-2018“.

Бисер Петков даде информация за инициативите на министерството, което оглавява, свързани с намаляването на младежката безработица и с реализацията на трудовия пазар.

Особено внимание министърът отдели на програмата „Старт в кариерата“. Тя безспорно е доказала своята ефективност, е мнението на експерти. Програмата дава шанс на младите, които са завършили своето висше образование и все още нямат стаж, да работят за 9 месеца в сферата на публичната администрация. 770 момчета и момичета са ангажирани по нея на този етап.

Социалният министър призова студентите да започнат трудовата си реализация в България и подчерта, че в следващите години очакванията са пазарът на труда да бъде изключително динамичен. Той припомни още на младите хора, че трябва да отчитат постоянната промяна в изискванията към работещите и да бъдат готови за постоянно развитие, придобиване на нови умения и творчески подход.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноЛайфстайлИсторияПсихологияСнимкиАнкетиНовини