Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Мини-маратонът Run2gether е посветен на хората с увреждания

Мини-маратонът Run2gether е посветен на хората с увреждания

Мини-маратонът Run2gether е посветен на хората с увреждания - изображение

Мини-маратонът Run2gether ще се проведе на 19 май в столицата. Негови организатори са българската фондация „Сошъл Фючър“, която от миналата година е партньор на тайландската организация „Клондинсор Ко“. Тя е създадена от Чачай Афибанпоонпон и организира най-успешния маратон с кауза в света – Run2gether.

Както самият той признава става дума не просто за бягане, а за събитие, което променя живота. Идеята е хората с различни възможности реално да са активна част от обществото, а не да живеят изолирани и самотни. Бягането, което е най-масовият спорт в света, е в състояние да даде смисъл и желание за промяна.

Организаторите са категорични, че хора с увреждания се нуждаят от подкрепа и мотивация, но и от това да бъдат част от общността. В този смисъл спортът е може би един от най-подходящите начини за подобна демонстрация на общност, защото той винаги обединява.

Голямата идея на инициативата е да се бяга по двойки, а единият да се нуждае от подкрепата на другия, за да стигне до финала. Двамата заедно трябва да преодолеят разстоянието, разчитайки един на друг.

Една от цели на маратона е да се даде повече гласност на необходимостта от равен достъп на хората с увреждания, но и на промяна на начина, по който обществото ги възприема.

Всички средства, които ще бъдат събрани, а те включват както парите за билети, така и даренията, са предназначени за създаването на Адаптиран младежки кариерен център, който ще подготвя младите хора за пазара на труда.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: run2gether.info
Снимка: thethaiger.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортИсторияЛайфстайлЛюбопитноНовиниЗдравни съветиХранене при...Социални грижиСнимкиАнкетиАлт. медицина