Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Министър Петков се срещна с новия представител на УНИЦЕФ у нас д-р Джейн Муита

Министър Петков се срещна с новия представител на УНИЦЕФ у нас д-р Джейн Муита

Министър Петков се срещна с новия представител на УНИЦЕФ у нас д-р Джейн Муита - изображение

Социалният министър Бисер Петков се срещна с новия представител на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита. Основен акцент по време на разговора между двамата беше сътрудничеството в сферата на правата на децата. Сред другите теми бяха изготвянето на предстоящия анализ на системата за закрила на детето у нас, който международната организация финансира. Според министър Петков резултатите от него ще бъдат аргумент за усъвършенстване на политиките и основа за изготвянето на Закона за детето и семейството през 2019 г.

Бисер Петков подчерта, че общите усилия и съвместна работа е „пример за ефективно взаимодействие при формулиране, разработване, изпълнение и мониторинг на политиките за подкрепа на деца и семейства“.

Д-р Муита увери, че тя и екипът й започват работа, свързана с осъществяването на работния план за сътрудничество между УНИЦЕФ и българското правителство и подчерта, че страната ни е сред първите в света, постигнали положителни резултати по отношение на деинституционализацията.

Акредитивните писма на д-р Джейн Муита бяха приети от външното ни министерство на 2 юли. Тя поема поста от Мария Хесус Конде и в следващите пет години ще продължи усилията на организацията, насочени към правата на деца и юноши. Сътрудничеството с българското правителство ще продължи и през новия програмен период 2018-2022.

Преди идването си у нас, родената в Кения д-р Джейн Маута, е била заместник-представител на УНИЦЕФ в Зимбабве.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиНовиниАнкетиПсихологияНормативни актовеИсторияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноСпортАлт. медицинаХранене при...РецептиИнтервютаТестовеОбразованиеОрганизацииЗаведенияСпециалистиИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника