Начало Социални грижи Социална защита Социални казуси Мамо, защо татко не желае да ни вижда?

Мамо, защо татко не желае да ни вижда?

Мамо, защо татко не желае да ни вижда? - изображение

Д.Я. и г-н Г.Д. са женени от 15 години. Двойката има три деца – 2 момичета и 1 момче. По една или друга причина бащата често намира извинение, за да злоупотреби с алкохол, вследствие на който си позволява да упражнява физическо и психическо насилие както върху Д., така и върху децата си. Съпругата на Г. го е напускала нееднократно, но винаги съпрузите съумяват постепенно да "изгладят" взаимоотношенията помежду си. След поредния скандал мъжът гони децата и съпругата си от семейното им жилище.

Разправията започва вечерта, вследствие на голямо количество алкохол, употребено от Г. Поводът е тривиален – мъжът прави забележка на едно от децата си за силата на звука на детското предаване, което гледа. Майката се намесва, за да защити детето. Мъжът той започва да обижда Д., хваща я за косата и й нанася удари, блъскайки я шкафа. Гневно заявява, че не желае повече да живее с нея и децата им. По-късно същата вечер, семейството започва да търси помощ от приятели, молейки да пренощуват при някой от тях.

На другия ден Д. подава сигнал в полицията, от където е насочена към Кризисен център. След извършване на проверка по случая се установява, че съществува риск за нормалното физическо, психологическо, интелектуално, нравствено социално развитие на децата. Осигурява им се защита и психологическа подкрепа. Прави се и опит за осъществяване на среща между Г. и децата му, но той категорично е заявява, че не иска да има нищо общо с тях. В настоящия момент г-жа Д.Я. и децата й живеят на свободен наем. На майката се оказва подкрепа, за да може по-бързо да намери работа и подходящо училище за децата й.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноЛайфстайлНовиниЗдравни съветиОбразованиеТестовеПсихологияСнимкиОрганизацииЗаболявания (МКБ)СпециалистиАнкетиНормативни актовеЛеченияРецептиЗаведенияИсторияИнтервютаВидеоСпортХранене при...Алт. медицинаБотаникаИзследванияКлинични пътеки