Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Майките на деца с увреждания ще протестират днес пред МС

Майките на деца с увреждания ще протестират днес пред МС

Майките на деца с увреждания ще протестират днес пред МС - изображение

Майките на деца с увреждания, които протестират пети месец и вчера подписаха заедно с управляващите и омбудсмана план за действие, излизат днес от 17,30 часа на протест пред сградата на министерския съвет. Основният аргумент на всички, обединени около инициативата „Системата ни убива“, е: „днес управляващите отново проявиха липса на воля“.

Проблемът се корени в отказа на депутатите от ГЕРБ да приемат на първо четене проектозакона за личната помощ. Според майките отхвърлянето е сериозно основание за огромното им недоверие.
Депутатите от левицата поискаха проектът да бъде приет на първо четене и така парламентът да покаже отношението си към исканията на протестиращите. От ГЕРБ веднага контрираха, че ситуацията е променена, тъй като от вчера е подписан план за действие точно по отношение на законодателството на хората с увреждания и обвиниха БСП, че това е поредният им пиар ход.

Реакцията на майките беше светкавична и те заявиха категорично, че ще протестират. Напомниха още, че вчера не са подписали споразумение, а план за действие, който определят като поредния график с поредните обещания.

„Ние нямаме никакви основания да вярваме на властта, особено след гласуването днес. Господин Борисов, драги парламентаристи и министри, това тълкуваме като демонстрация на мускули между политическите партии и подхвърлянето на поредната топка. Поемете отговорност!“, написаха във фейсбук страницата „Системата ни убива“ .

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: Системата ни убива

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиОрганизацииНовиниСнимкиСпорт и туризъмЛайфстайлЛюбопитно