Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Конференция, посветена на Европейския стълб на социалните права ще се проведе в София

Конференция, посветена на Европейския стълб на социалните права ще се проведе в София

Конференция, посветена на Европейския стълб на социалните права ще се проведе в София - изображение

София ще бъде домакин на конференция, посветена на Европейския стълб на социалните права. В нея ще включат представители на всички държави от евросъюза – министри, работодатели, синдикати, различни институции и неправителствени организации. Събитието е насрочено за 27 юни, а основната му цел е да продължат задълбочените дискусии за социалното измерение на Европа като при това то е обвързано с бюджета за следващия програмен период.

Важната тема, около която ще се фокусира вниманието на участниците, е бъдещето на кохезионната политика и европейския социален фонд.

Сериозни обсъждания се очакват и по въпросите за финансовите ресурси, чрез които социалният стълб ще бъде прилаган, както и за финансовата рамка, чрез която ще бъдат постигнати реални резултати.

Европейската перспектива по темата ще представи еврокомисарят по заетост и социални въпроси Мариан Тисен, а българската – социалният министър Бисер Петков.

Интересен акцент на форума ще бъде докладът, представен от Джулия Барбучи от Европейския икономически и социален комитет, посветен на концепцията за повишаване на стандарта на живот и стимулиране на заетостта на гражданите в цифровата ера.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниАнкетиЛайфстайлПсихологияНормативни актовеИсторияОрганизацииЛюбопитноВидеоСнимкиСпециалистиЗдравни съвети