Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Закрила на детето Комплекс за социални услуги за деца и младежи, претърпели насилие ще заработи в Плевен

Комплекс за социални услуги за деца и младежи, претърпели насилие ще заработи в Плевен

Комплекс за социални услуги за деца и младежи, претърпели насилие ще заработи в Плевен - изображение

От началото на следващата година в Плевен ще започне работа Комплекс за социални услуги за деца и младежи, претърпели насилие. Става дума не за откриване на нова социална услуга, а за обединението на две вече съществуващи.

Местният парламент даде зелена светлина на идеята като подкрепи предложението. Така от началото на януари следващата година двете социални услуги в общината, които са делегирана държавна дейност, ще работят обединени и с едно ръководство. Аргументите са, че това дава възможност за много по-гъвкаво управление, използването на повече специалисти и по-доброто разпределение и изразходване на средствата.

Кризисният център за жени и деца е с капацитет от 8 места, а Центърът за социална рехабилитация и интеграция дава възможност за настаняване на 20 души. И на двете места се предоставят професионална подкрепа и съдействие на преживелите насилие.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: plevenzapleven.bg
Снимка: magicmaman.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиПсихологияЛайфстайлНовиниИнтервютаЛюбопитноАнкетиБотаникаЛечения