Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Комплексът за социални услуги за деца и семейства е домакин на Global Migration Film Festival

Комплексът за социални услуги за деца и семейства е домакин на Global Migration Film Festival

Комплексът за социални услуги за деца и семейства е домакин на Global Migration Film Festival - изображение

Старозагорският Комплекс за социални услуги за деца и семейства е домакин на филмовия фестивал Global Migration Film Festival, чийто организатор е Международната организация по миграция (МОМ). От 10 до 18 декември любителите на качественото документално кино ще имат чудесната възможност да видят единадесет филма безплатно.

Сред лентите са „Саргис – такъв е животът“ на режисьора Маркус Каач, който разказва историята на Саргис Мартиросян, щангистът, потърсил убежище в Австрия, както и „Обратно към брега“, който разказва историите на млад сенегалец, работещ незаконно в Мароко и на 57-годишен португалски рибар, чието семейство се кани да емигрира в Холандия.

Това е третото издание на фестивала, който се провежда в над сто държави, а у нас се организира за втори път. Освен в Стара Загора прожекции има още в столицата и в Харманли. Филмите, които ще бъдат представени в България насочват вниманието към причините за миграцията, показват как тя влияе на хората. Организаторите уточняват, че всичко във филмите – от гледната точка до изразените становища, принадлежи на режисьорите и авторите и не отразява официалната политика на МОМ.

Международната организация по миграция е създадена през 1951-а, а от 2016 г. междуправителствената организация става част от ООН като агенция по миграция. 166 държави членуват в нея.

Фондацията „Мисия криле“, която от октомври управлява КСУДС вече има опит, тъй като преди година беше домакин на“КинеДок“ – международната платформа за алтернативно разпространение на документално кино.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: Комплекс за социални услуги за деца и семейства

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниСоциални грижиСтатистически проучванияСнимкиРецептиЛюбопитноСпорт