Начало Социални грижи Социална защита Социални казуси Когато лампите угаснат

Когато лампите угаснат

Когато лампите угаснат - изображение

Сексуалното насилие над деца е ужасяващо явление, което за съжаление нерядко се случва в семейството. Насилието от сексуален характер е престъпление, което се наказва от законите на всяка една държава по света.
Г.Д и И.Т. създават своето семейство твърде млади. Три години по-късно се раждат трите им деца. И.Т. е постоянно недоволна от Г., защото смята, че той е недобросъвестен и егоистичен като баща, който харчи парите си единствено за собствени удоволствия и не полагагрижи за децата си.

Впоследствие в живота на И.Т. се появява друг мъж и тя решава да избяга с него. Влюбената жена взема със себе си двете си по-големи деца. Най-малкото от тях оставя при Г.Д. Момиченцето е на 8 месеца. Грижите за него поема баба му (по бащина линия).

След години бащата се жени повторно. Новата съпруга на Г.Д. има две големи дъщери от предишния си брак. Недоволен от жена си и сексуалният им живот, той посяга на голямата й дъщеря, злоупотребявайки сексуално с момичето. Съпругата на Г.Д. не предприема нищо, а той необезпокоявано продължава да извърша злодеянието си до момента, в който момичето забременява. Впоследствие девойката ражда момченце на своя пастрок.

Изгубил интерес към нея, Г.Д. насочва интереса си към собствената си дъщеря, която е на 7 години. Отначало отношенията им били невинни, но впоследствие Г.Д. започва да насилва собственото си дете. Това продължава докато момичето навършва 14 години. Първоначално от страх, а после и от срам тийнейджърката не споделя какво се случва с нея. Осъзнавайки че това, което баща й върши е нередно, момичето разказва всичко на класната си ръководителка. Учителката е възмутена от поведението на Г. Педагожката съобщава в ОЗД за престъплението, което се е извършвало в продължение на 7 години. Институцията реагира веднага и назначава проверка по случая. ОЗД първоначално потвърждава единствено извършваното сексуално насилие върху доведената дъщеря на Г.Д., която се е посветила на отглеждането на малкото си детенце. Задължително се прави ДНК-тест за бащинство на детето на доведената дъщеря на Г., доказващ неоспоримо, че той е баща на малкото момченце. По-късно насилникът е задържан от полицията.

Срещу него е повдигнато обвинение за сексуално насилие срещу непълнолетно дете. Четиринадесет годишната дъщеря на Г. бива настанена в защитено селище. Направен й е медицински преглед, доказващ сексуалното насилие. С момичето започва да работи екип от специалисти, целящ по-бързо преодоляване на нанесената травма. В настоящия момент се очаква съда да се произнесе по делото, което е повдигнато срещу Г.Д.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиИсторияКлинични пътекиЛюбопитноСнимкиНовиниАлт. медицинаЛайфстайлЛеченияОрганизацииНормативни актовеЗаведенияАнкетиЗдравни съветиНаучни публикацииВидеоСпортПатологияПсихологияФизиологияИзследванияЗдравни проблемиПроизводителиСпециалистиХранене при...ИнтервютаБотаника