Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Кариерният форум във Виена събра близо 200 българи

Кариерният форум във Виена събра близо 200 българи

Кариерният форум във Виена събра близо 200 българи - изображение

Кариерният форум в австрийската столица, организиран с идеята живеещите в Австрия българи да получат информация как биха могли да започнат или продължат кариерата си у нас, беше посетен от почти 200 души.

Проявата, организирана от трудовата служба на социалното министерство към посолството ни във Виена, австрийската Стопанска камара и сдружението „Български кариерен форум“, мина под мотото „Австрийските фирми в България като работодател“.

В срещата се включиха едни от водещите австрийски инвеститори у нас, които дадоха както информация за дейността си, така и възможности за работа. Предложенията позволяват на младите специалисти да намерят място за реализация.

Кариерният форум е стъпка към връщането на българите чужбина. Заместник социалният министър Зорница Русинова подчерта, че българската икономика се развива в положителна посока, че през 2018-а са отчетени най-ниските нива на безработица за последните десет години, както и факта, че през третото тримесечие страната ни е сред петте в евросъюза с най-голям ръст на заплатите, а очакванията са през 2019 г. бизнесът да ги увеличи между 8% и 12%.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияНовиниПроизводителиЛюбопитноСоциални грижиПсихологияЗдравни съветиСнимкиТестовеОрганизацииАнкетиФизиологияАлт. медицинаНормативни актовеЛечения