Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да разбием няколко клишета, свързани с кариерата – 1 част

Как да разбием няколко клишета, свързани с кариерата – 1 част

Как да разбием няколко клишета, свързани с кариерата – 1 част  - изображение

Всички сме чували онези няколко проверени клишета, предназначени да ръководят решенията, които взимаме по отношение на кариерния си път. Обикновено, те идват от хора с достойни за уважение опит и постижения. Предполага се, че техните съвети ще направят живота ни по-лесен, служейки като стабилни опори, към които да се придържаме, когато сме на кръстопът. Понякога обаче човек може да допусне различни изключения от правилото, а американският кариерен ментор Алисън Карди посочва няколко такива случая.

"Прави това, което обичаш"

От известно време търсите, но все още не успявате да откриете работа, която да отговаря на темперамента и представата ви за адекватно заплащане. Хората в близкото ви обкръжение ви казват да преследвате мечтата си докрай, но спестяванията ви бавно и сигурно започват да свършват. Какво правите?

Няма две мнения по въпроса, че близките ви имат сериозно основание да ви го говорят по този начин. Истината е, че, когато работите нещо, което ви харесва, вие ще сте много по-пълноценни и щастливи в кариерната си реализация. Все пак, знаем, че в наши дни удовлетворението може да дойде от различни места. Така че, ако трябва да работите, за да издържате семейството си или да спонсорирате изживяването на други емоции в живота си, няма нищо лошо в това работата да си остане просто работа – без излишна привързаност към нея, без чувства.

"Не напускай работа, докато нямаш идея каква ще започнеш след това".

Не понасяте грам сегашното си работно място и мечтаете всеки ден в службата да ви е последен. Само че… подходяща алтернатива за смяната й с друга дейност не се е появила. Трябва ли да продължите да чакате, докато късметът ви проработи?

Традиционният съвет казва "да" – не напускайте. Не само, че е по-лесно да търсите работа с непрекъсната професионална биография, но ще избегнете стреса да бързате да си намерите подходяща позиция заради финансовата страна на нещата. И все пак – ако оставането ви изцежда емоционално, психически или дори – физически, не се колебайте, казва Алисън Карди. Вярно е, че подобно решение може временно да разклати финансовата ви сигурност, затова направете всичко възможно предварително да се подсигурите.

По статията работи: Красимира Костадинова

Източник: themuse.com

Снимка: freeimages.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛайфстайлПсихологияНовиниИсторияСнимкиЛюбопитно