Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да приключваме ежедневните екипни срещи винаги навреме

Как да приключваме ежедневните екипни срещи винаги навреме

Как да приключваме ежедневните екипни срещи винаги навреме - изображение

В много компании съществува практика екипите да се събират всеки ден за бързо обсъждане на дневния график и на текущите задачи. За всички е ясно, че тези срещи дават възможност за това работният процес да се проследява и контролира постоянно и навременно. Колективите, които не координират и не съгласуват действията си непрекъснато, рискуват преждевременно да се провалят в упражняваната дейност. В този ред на мисли, в следващите редове предлагаме на вашето внимание няколко препоръки, които може би ще са ви от полза в стремежа си да приключвате екипните оперативки в срок.

Стартирайте срещата в непривичен час

Истината е, че при много организации срещите рядко започват в точно определеното за целта време. Причината често е тази, че служителите са склонни да закъсняват с няколко минути. За да скъсате с този "порочен" кръг, редица специалисти ще ви посъветват да планирате събирането за някакъв необичаен час – например, в 9:04ч. или в 9:07ч,., вместо точно в 9:00ч.. Специфичността на този времеви отрязък може би ще привлече вниманието на служителите и ще ги накара да бъдат по-точни и навременни по отношение на присъствието си.

Нека всеки, който ще говори на срещата, да има готови записки

За да не се губи излишно време в припомняне на детайлите, би било добре, преди самата среща, всеки да формулира в писмен вид основните точки, по които ще говори. В началото на оперативката, инструктирайте колегите си да покажат тази записана информация. Нека само тези, които са успели да организират по този начин мислите си, получат правото да се изкажат. Пропускането на другите може би ще промени цялостното поведение и отношение към организацията на работния процес.

Фокусирайте се върху основните въпроси

Както се досещате, тук няма време за детайли, затова не се изкушавайте да им обръщате внимание, особено ако наистина искате да свършите навреме и да стартирате реалната дейност. Вместо това, придържайте се към основните въпроси: какво сте постигнали вчера, какво ще правите днес, какво ви предстои. Отговаряйте им бързо и стегнато. А в случай, че уловите някой да изпада в подробности, предложете му да проведете допълнителен разговор с него след срещата.

Каквото и да става, сложете край на срещата в планирания час

Ето какъв е трикът: настройте хронометъра на 15 минути, например, а, когато минутите изтекат, автоматично сложете край на събирането и благодарете на всички за присъствието, без значение, че са останали недоизказани менения или още по-неприятното – прекъсвате някого по време на изказването му. Следващия път, когато екипът се събере, всички ще са наясно, че "няма време" и ще се опитат да бъдат максимално фокусирани и продуктивни.

Е, желаем ви успех!

По статията работи: Красимира Костадинова

Снимка: The Orthopaedic Learning Center

Източник: inc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСоциални грижиПсихологияНовиниЛюбопитноСнимки