Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да премахнете някои пречки пред професионалния си напредък – 2 част

Как да премахнете някои пречки пред професионалния си напредък – 2 част

Как да премахнете някои пречки пред професионалния си напредък – 2 част  - изображение

Чувствате, че буквално сте "забили" на едно място в професионално отношение и просто не можете да разберете какво ви пречи да продължите напред? Тук сме, за да ви помогнем. В следващите редове ще посочим две възможни пречки, премахването на които може би ще ви позволи да сложете край на застоя. А може би – няма, но нищо не ви коства да им хвърлите един поглед.

# Остарелите подходи в професионалното поприще

Нормално е, когато свикнете и се усетите комфортно /в "свои води"/ в определена работна среда, да се страхувате от промяната и да търсите сигурност; да се уповавате на практика, с която вече сте свикнали, която може би, и поздравления!, владеете до съвършенство.

В този ред на мисли, запитайте се: придържате ли се от години към нещо адски познато в службата – рутина, софтуерна система/приложение, метод на извършване на определени задачи? И честно: притеснявате ли се да модифицирате подхода си, страхувайки се, че това ще ви накара принудително да излезете от зоната си на комфорт?

Няма лошо, ако отговаряте положително на тези въпроси – фактът, че разполагате с конкретни работни практики и методи, е чудесен. Но ако наистина искате да напредвате в кариерния си път, добре е да проучвате и усвоявате новостите в сферата, в която се изявявате. Не е задължително да се претрупвате с тонове нова информация или драстично да променяте професионалната си рутина. И все пак. Усъвършенстването ви изисква да се интересувате от нещата, които се намират и извън зоната ви на комфорт.

# Технологите 

Опитайте се да се сетите за скорошно общуване с колега или приятел, което се е оказало особено въздействащо за всички въвлечени в него. Дали то е било осъществено по телефон или по мейл? Едва ли. По всяка вероятност – станало е на живо, при това в реално време. Истината е, че технологията, независимо от все по-нарастващите й възможности, винаги ще бъде помощен елемент в комуникацията, а не задействащият й механизъм. С други думи и ако искате да излезете от стагнацията, опитайте се тази година по-рядко да прибягвате към електронното и телефонното общуване /в случаите, в които е възможно/ и, вместо тях, изберете контактите "лице-в-лице".

Не ни разбирайте погрешно: няма нужда да се отказвате изцяло от технологията и нейните възможности за комуникация. Контролирайте обаче употребата им – ще се учудите какъв положителен ефект ще има това върху професионалната ви реализация.

Със сигурност пречките, които изброихме тук и в първа част на настоящия материал, не изчерпват всички възможности. Важното е да се работи по тях, те да се анализират своевременно, за да не се губи време в излишно лутане.

Желаем ви успех!

По статията работи: Красимира Костадинова
Източник: themuse.com
Снимка: freeimages.com/ carl dwyer

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСоциални грижиЗдравни съветиФизиологияНовиниСнимкиЛюбопитноКлинични пътекиИсторияРецепти