Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да намалим разсейването на работното място

Как да намалим разсейването на работното място

Как да намалим разсейването на работното място  - изображение

Сигурно сте забелязали, че някои хора са толкова съсредоточени в работата си, че нищо и никой не може да ги изкара от състоянието им на абсолютна концентрация. Обратно, има и такива, които дяволски лесно се разсейват, което пък се отразява не особено добре върху тяхната продуктивност. Ако сте от втория тип, предлагаме на вашето внимание няколко хитринки, които се надяваме, че ще ви помогнат да минете в първия отбор или поне… да откриете златната среда.

На първо време, изключете звука на телефона си, а ако естеството на службата ви го позволява, изключете го.. изцяло. Не се съмнявайте, че, с многобройните си приложения, той е безапелационен източник на разсейване и загуба на ценно време. Между другото, би било повече от разумно да се освободите от всички ненужни свалени програми, с което ще направите добра услуга и на операционната система на апарата си.

Някои работодатели умишлено ограничават достъпа на интернет на своите кадри, с цел да ги предпазят от "нерегламентирани" паузи от работния процес. Препоръката ни е, ако все още не страдате от подобна рестрикция, наложете си я сами, като намалите сърфирането в онлайн пространството за свои цели. Всъщност, преди това бихте могли да проверите, например, в кои сайтове прекарвате най-много време, което ще ви позволи следващия път съзнателно да пропускате по-продължителната им "визита".

Разбира се, колкото по-подредено и организирано е служебното ви кътче (което може да не се вписва в описанието за офис среда), толкова по-успешна и продуктивна вероятно ще е дейността ви. Затова запретнете ръкави и накарайте нещата да си дойдат по местата.

А най-добре ще сторите, ако си определите специални часови диапазони от работния ден за разсейване. Или иначе казано – вашето време за гледане на дебели котки в интернет, пращане на съобщение по фейсбук или каквото там харесвате да правите и което добре отвлича вниманието ви от ангажиментите ; )

Е, желаем ви успех!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниСоциални грижиЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиСнимкиТестовеФизиологияОрганизацииАнкетиНормативни актовеАлт. медицинаИсторияЛеченияСпециалистиПроизводители