Начало Социални грижи Социална защита Пенсионно осигуряване Как може да се изплати пенсионно възнаграждение на друго лице без пълномощно?

Как може да се изплати пенсионно възнаграждение на друго лице без пълномощно?

Как може да се изплати пенсионно възнаграждение на друго лице без пълномощно? - изображение

Когато се получават пенсионни възнаграждения и добавки към тях до двукратните размери на социалната пенсия за старост, то те могат да бъдат преведени и без пълномощно от съпруг/а/, на пълнолетните деца или родители на пенсионера. При вземането на пенсионното възнаграждение, заинтересованите лица следва да представят не само своите документи за самоличност, но и тези на пенсионера, както и документите, доказващи наличието на семейна или родствена връзка.

Изплащане съгласно описания по-горе ред може би могло да бъде извършено, единствено ако пенсионното възнаграждение се взема посредством пощенска станция.

Съпругът/съпругата, както и пълнолетните деца или родителите на пенсионера биха могли да вземат пенсията на своя сродник само чрез пощенската станция, в чиито разплащателни документи е бил включен пенсионерът. Само в тези случаи пенсионното възнаграждение би могло да се изплати както в дома на пенсионера, така и в самата пощенска станция.


Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиОрганизацииЛайфстайлНовиниЛюбопитноЗдравни съвети