Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да избегнем скуката на работното място

Как да избегнем скуката на работното място

Как да избегнем скуката на работното място  - изображение

Случвало ли ви се меланхолията и рутината да ви завземат до такава степен на работното място, че да се чувствате сякаш като в капан? Ако и в момента се усещате по този начин, следващите препоръки вероятно ще ви се сторят полезни и може би ще ви помогнат да се преборите със скуката и да намерите добра причина утре да се събудите в добро настроение.

Начертайте си цел

Колкото и да не ви се вярва, редица експерти твърдят, че във всяко нещо, навсякъде и по отношение на всяка работа може да бъде поставена определена цел, чието следване да доведе до постигането на добри резултати. Целта, по своята същност, означава, накратко казано, да правиш онова, за което наистина ти пука, на което държиш. А когато осъзнаеш (ако реално е така), че действията ти се отразяват положително върху другите, скуката става почти… невъзможна мисия. Тук е мястото да кажем, че целта трябва да е наистина значима, емоционално ангажираща, важна за самия индивид.

Приемайте предизвикателствата като "добре дошли"

В повечето случаи (не, че е задължително) те ни мотивират да покажем най-доброто от себе си, дори – още. Метафорично казано, държат ни будни, карат ни да мислим, да се развиваме. Естествено, добрите мениджъри в наистина успешните фирми знаят как да създават за своите кадри предизвикателна и креативна работна среда и непрекъснато "бутат" процеса в тази посока.  

Отчитайте професионалното си развитие

Не е лошо и да си припомняте редовно от къде сте тръгнали и през какви изпитания сте преминали до момента. Със сигурност е чудесно, когато и ръководители окуражават професионалното израстване на служителите си, което допринася за осъществяване на продуктивна и вдъхновяваща кооперативна среда.

Споделяйте чувствата си

Говорете открито за професионалната "стагнация", в която се намирате.  Ако сте попаднали на правилното място, много скоро може да получите подходящо предложение от работодателите, което да ви върне желанието да продължавате да се развивате в съответната фирма, с нов прилив на енергия.

Е, пожелаваме ви успех!


Снимка: laughology.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноПсихологияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиСоциални грижиНовиниТестовеФизиологияОрганизацииАнкетиНормативни актовеАлт. медицинаИсторияЛечения