Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да започваме работната седмица винаги успешно

Как да започваме работната седмица винаги успешно

Как да започваме работната седмица винаги успешно  - изображение

Независимо дали стартира в понеделник /както е в най-разпространения вариант/ или в някой друг от ден, за мнозина от нас началото на работната седмица е тежко предизвикателство и е свързано с редица неприятни усещания. Сигурни сме, че често ви се случва да чувате репликата: "Мразя понеделник!", а ако именно вие тенденциозно я изговаряте, ще побързаме да ви дадем няколко препоръки, за да се справите със ситуацията.

- В деня "Х" планирайте специална среща или обяд, която да ви кара да го очаквате с нетърпение, вместо с… ужас. След работа или в обедната си почивка прекарайте свободните си минути с човек, който ви действа окуражаващо и ви мотивира. Сутрешното посещение във фитнес клуба или в плувния басейн би имал сходен ефект върху емоционалния ви статус.

- Ето ви една страхотна препоръка: още в петък /или в последния работен ден от седмицата, ако за вас той не е "понеделнишки"/ започнете някаква задача, която успешно и бързо да довършите в, иначе така "омразния", ден. По този начин ще имате самочувствие за степента си на продуктивност, както и за възможностите си още в началото на работния процес.

- Избягвайте да се трудите през почивните дни. Релаксирайте, пътувайте, прекарайте в "неактивен" режим.

- И не на последно място - събудете се с една идея по-рано, за да дадете малко повече време на организма си да се адаптира към работната ситуация. Ако започнете седмицата в хаос и бързане, това би могло да има негативни ефекти не само върху конкретния ден, но и върху всички останали. 

Е, пожелаваме ви успех! 

Снимка: stressmanagementblog.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗдравни съветиПсихологияНовиниЛюбопитноЛайфстайлХранене при...БотаникаЛеченияСпортАлт. медицинаСнимкиТестове