Начало Социални грижи Трудова ангажираност Обезщетения Как да удостоверим промяна в обстоятелствата, повлияващи правото на компенсация за безработица, отпусната от страна-членка на ЕС

Как да удостоверим промяна в обстоятелствата, повлияващи правото на компенсация за безработица, отпусната от страна-членка на ЕС

Как да удостоверим промяна в обстоятелствата, повлияващи правото на компенсация за безработица, отпусната от страна-членка на ЕС - изображение

В тази ситуация е добре всички заинтересовани лица да се обърнат към желано подразделение на осигурителния институт или към дирекция "Европейски регламенти и международни договори" (тя е част от Централното управление на институцията).

За тази цел е нужна да бъде подадено в писмен вид Заявление за удостоверяването на обстоятелствата с преносим документ U3 ("Обстоятелства, които биха могли да повлияят на правото на обезщетения за безработица").

Искането следва да се подаде в писмена форма. То би могло да бъде изпратено и в електронен вариант или посредством пощенските оператори.

За този казус компетентната служба,ангажирана с издаването на документа е Дирекция "Европейски регламенти и международни договори" (тя е част от Централното управление на институцията, а адресът й е 1303, гр. София, бул. "Александър Стамболийски" № 62-64)

Срокът за издаването на нужния документ е 14 дена (от постъпването на искането), а той може да се получи:

- на посочения от заинтересованото лице адрес за кореспонденция;

- персонално от дирекция "ЕРМД";

- с упълномощен близък от заинтересованото лице;

- в подразделение на НОИ в посочен от лицето град в България

Документът, който е издаден би могъл да се изпрати и чрез осигурителната институция на другата страна-членка на ЕС, на адреса за кореспонденция, фигуриращ в заявлението. Издаването на документа е безплатно.

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛюбопитноАнкетиОрганизации