Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да се държим, когато не искаме да проведем телефонен разговор

Как да се държим, когато не искаме да проведем телефонен разговор

Как да се държим, когато не искаме да проведем телефонен разговор - изображение

Нерядко хората считат, че когато наберат телефонния номер на приятел, познат или колега, имат очакването начаса да им се отговори, а това не винаги се случва. Причините за „непровеждането” на разговора може да са разнообразни: могат да са технически - апаратът не функционира, да е забравен в друга стая, в колата или офиса, номерът е набран грешно или е сменен, до съвсем човешки и професионални причини - например, респондентът е възпрепятстван (в заседание е, дава интервю, шофира, готви се за работна среща и няма желае да бъде безпокоен) или от съвсем прозаични пречки - в банята е, или е отскочил до магазина. Освен тези причини, нека си го кажем честно, може би просто на търсения човек не му е до разговори в този момент (единствената утеха е, че не е задължително да се чувствате „специални”. В „позитивния” списък вероятно присъстват и други хора).

А сега, сериозно, често хората избягват да отговорят на обаждане, тъй като не са помислили предварително как да отговорят на очакван въпрос или не са спазили срока за изпълнението на определена поръчка. Добре е да сме наясно, че почти всички телефонни обаждания биха могли да причинят стрес.

За съжаление телефонните разговори не само улесняват, но често нарушават и прекъсват работния ритъм. По тази причина е резонно в някои ситуации разговорът да се отложи или избегне. При телефонно позвъняване, когато сме заети, можем да се възползваме от следните правила:

1. Когато ви търсят, а край вас има колеги, може възпитано и учтиво да кажете, че искате да поговорите насаме и ще върнете обаждането, веднага след като приключите.

2. Признак на добро възпитание е да помолите да не ви безпокоят, когато имате среда или провеждате съвещание.

3. Когато обаждането е важно, а в офиса ви има посетители, добре е да говорите от друг офис.

Ако се придържате към тези три препоръки, ще можете да се държите адекватно, когато не искате да проведете телефонен разговор.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиПсихологияЛайфстайлНовиниСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноФизиология