Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да избегнем грешките по време на интервю за работа, 1 част

Как да избегнем грешките по време на интервю за работа, 1 част

Как да избегнем грешките по време на интервю за работа, 1 част - изображение

Умението човек да се справи добре по време на интервю за работа е сред важните умения, които всеки е добре да усвои, за да отговори на очакванията и да работи това, което желае. Ето защо е важно да се знае какви са базисните очаквания. Тази статия подчертава някои от най-честите "оплаквания" на професионалистите, провеждащи интервюта за работа и илюстрира как да се избегне допускането на нелепи грешки.

Облечете се подходящо

Не си правете илюзии, любимите сини дънки, джапанките, маратонките не са подходящо облекло за интервю. Много късите поли, блузите с изрязано деколте не са добра идея (ако, разбира се, не сте се ориентирали към друг тип работа; ако е така - тази статия няма да ви е особено полезна). Имайте предвид, че понякога и тъмносиният костюм от три части не е подходящ при всички случаи. Какво е подходящото облекло зависи от конкретната ситуация. Какво е добре да носите при интервюто за позиция в банковата сфера следва да се различава от облеклото, с което лицето ще кандидатства за работа за банковия сектор ще се различава от това, което е подходящо, при интервю за работа като асистент на моден дизайнер. Общото правило е лицето да се облече с дрехите, които би носило, ако вече се работи на конкретната позиция.

Направете страхотно първо впечатление

Облечени ли сте подходящо? Прическата Ви атрактивна ли е? Ноктите Ви чисти и поддържани ли изглеждат? Ако носите грим, той адаптиран ли е към естеството на работата, която ще вършите? Ще вземете ли на интервюто на мобилния си телефон? Също така, за по-младите хора, търсещи работа, ходенето на интервю с майка, баща, братя или сестри, може да създаде впечатление, че младежите не са подготвени да бъдат независими. Направите ли добро първо впечатление на интервюто, то трудно би било променено след това.

Бъдете точни и стигнете навреме

Това е абсолютно задължително. За да бъдете сигурни, че ще пристигнете навреме за важното интервю, проверете и отидете до мястото на срещата ден или два преди интервюто, за да знаете колко време ще ви отнеме да стигнете. Не забравяйте да се съобразите със задръстванията и евентуално – лошото време. Отделете няколко минути, за да успокои нервите си и отидете на срещата 10-15 минути по-рано. Никога не закъснявайте, а ако се случат непредвидени обстоятелства, свържете се с представител на компанията, за да е наясно със ситуацията, в която се намирате.

Бъдете професионалиста, който да бъдете

Професионализмът се оценява високо. Сами си отворете на въпроса възможно ли е да дъвчете дъвка, да пушите или да си играете нервно с химикалка в ръцете по време на интервюто. Всичко, което правите, ще бъде оценявано в някаква форма от интервюиращия. Пропуснете нещата, които може да ви "изключат" от списъка с кандидати за по-нататъшното събеседване за работа. Изключете мобилния си телефон или спрете изцяло звука му. Проява на грубост е да прекъснете интервю за работа, защото телефонът Ви е звъннал.

Към втора част >>> тук

Източник и снимка: wikihow.com


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияАнкетиИнтервютаИсторияСнимкиЛюбопитноНовини