Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да бъдем отборни играчи на работното място

Как да бъдем отборни играчи на работното място

Как да бъдем отборни играчи на работното място  - изображение

В набирането на нови кадри много работодатели често дават предимство в избора си на онези служители, които твърдят /и в последствие – го доказват/, че успешно могат да работят в екип. Защото: много често съвместната дейност може да доведе до реализацията на успешни идеи, с което да допринесе за развитието на компанията.

В този ред на мисли, в следващите редове ще се постараем да ви дадем няколко насоки за това как да се превърнете в отборни играчи в работната среда.

- Професионалните екипи определено се нуждаят от хора, които изразяват и говорят за мислите си ясно, открито и директно, разбира се – винаги проявявайки уважение към останалите "играчи в отбора". С две думи, това са персони, усвоили изкуството на конструктивната комуникация. Те не се срамуват да споделят мнение, но го правят като професионалисти – по позитивен, уверен и респектиращ начин.

- Отборният играч умее и още нещо до съвършенство – да "попива", да разбира и да обмисля идеите и гледните точки на останалите, без да дебатира или спори по всяка тема.

- Той е активен – готов е да поема задачи, които са неприсъщи за него и не са част от длъжностната му характеристика. Освен това е "щедър": не се колебае да споделя опит, знания и умения. Твърде е вероятно този човек да се превърне в първоизточник на ценна информация за останалите кадри в компанията.

- Екипната личност проявява гъвкавост и се справя отлично при промени в професионалната среда. Много често тя е тази, която инициира промените и помага на другите да се нагодят към тях.

- Отборният играч показва отдаденост към екипа, умее да съчувства и да споделя проблемите на колегите си.

Е, това са нашите съвети, надяваме се с тях да активираме активния ви дух!

Снимка: freeimages.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортНовиниЛайфстайлПсихологияСоциални грижиЗдравни съветиФизиология