Начало Социални грижи Трудова ангажираност Безработица Какъв е редът през 2017 за отпускането, превеждането, изменянето, спирането и прекратяването на финансовите компенсации за безработица?

Какъв е редът през 2017 за отпускането, превеждането, изменянето, спирането и прекратяването на финансовите компенсации за безработица?

Какъв е редът през 2017 за отпускането, превеждането, изменянето, спирането и прекратяването на финансовите компенсации за безработица? - изображение

Финансовите компенсации за безработица се отпускат, изменят, отказват, спират, прекратяват, възобновяват и възстановяват чрез направено разпореждане от длъжностно лице, заето с ръководството на осигуряването за безработица или друго длъжностно лице, посочено от ръководителите на териториалното подразделение на осигурителния институт.

Гореспоменатото длъжностно лице следва да се произнесе рамките на 14 дни от подаването на заявлението или от настъпването на определените обстоятелства.

Влязлото в действие разпореждане би могло да се промени или отмени от органа, който е отговорен за неговото издаване, когато:

- са предоставени нови документи или доказателства, имащи значение за определянето на правото, размерите и периода на финансовата компенсация за безработица;

- финансовата компенсация за безработица е неправилно отпусната или неправилно е отказано отпускането й.

Снимка: Work It Daily

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноАнкетиНовини