Начало Социални грижи Трудова ангажираност Безработица Какво да правим в случаите, когато има парично обезщетение за безработица, неполучено от починало лице

Какво да правим в случаите, когато има парично обезщетение за безработица, неполучено от починало лице

Какво да правим в случаите, когато има парично обезщетение за безработица, неполучено от починало лице - изображение

За превеждането на финансовата компенсация за безработица, неполучена от починал безработен, всеки от неговите наследници има право да подаде до осигурителния институт по постоянен или настоящ адрес заявление, приложение № 6 съгласно чл. 15, ал. 1 от НОИПОБ. Към него следва се да приложат оригинал на удостоверението за наследници, декларация за наличието на банковата сметка за превеждането на компенсацията, съгласно утвърден образец, приложение № 4 към чл. 1, ал. 4 от НОИПОБ и ксерокопие от документ, издаден от съответната банка, с данни за личната банкова сметка. Оригиналът на удостоверението за наследници следва да се представи само от наследника, който пръв е подал заявлението.

Когато наследниците на починалото лице са на малолетни или непълнолетни, споменатото по-горе заявление следва да се подаде от техния законен представител.

Неполучената компенсация се превежда на упълномощено от наследниците лице или се разделя между тях съгласно реда, определен от Закона за наследството. Когато децата на починалото лице са малолетни или напълнолетни, сумата се превежда на техния законен представител.

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноАнкетиНовини