Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с увреждания Истинска реформа ще има, когато законът за социалните услуги бъде приет

Истинска реформа ще има, когато законът за социалните услуги бъде приет

Истинска реформа ще има, когато законът за социалните услуги бъде приет - изображение

Истинска реформа в сектора ще има, когато законът за социалните услуги започне да функционира, заяви заместник социалният министър Зорница Русинова по време на форум във Велико Търново. Информационният ден по процедурата „Социално включване в общността“е на стойност 5 000 000 лв. и е част от ОП „Развитие на човешките ресурси“.

По време на разговорите стана ясно, че предстои изграждането на център за хора с увреждания в Старопрестолния град. Средствата в размер на 1 000 000 лв. са по ОП „РЧР“. Освен обичайните услуги в него за първи път ще бъде приложена пилотно и „заместваща грижа“.

Идеята, която многократно анонсират от социалното ведомство, е със свои проекти да кандидатстват представители на неправителствени организации, които да предложат нови, нетрадиционни и интегрирани социални услуги. От МТСП се надяват, че така могат да бъдат решени част от проблемите.

Голямата идея е да бъдат развити и предложени услуги, които държавата не предлага и които са извън обхвата на европрограмите.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg
Снимка: velikoturnovo.info

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниАнкетиЛайфстайлСпортЛюбопитноСнимкиАлт. медицинаНормативни актовеИстория