Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Детски заведения и социални услуги за деца Инициатива обединява усилията на омбудсмана и обществените посредници

Инициатива обединява усилията на омбудсмана и обществените посредници

Инициатива обединява усилията на омбудсмана и обществените посредници  - изображение

Около идеята детската градина за децата на 5 и 6 години да бъде безплатна, се обединиха националният омбудсман и обществените посредници от общините.

Става дума за задължителна предучилищна подготовка. За нея всяка община плаща от бюджета си. Има места, където родителите също го правят, давайки средства за храненето на децата. Промените в Закона за местните данъци и такси позволяват това, независимо че в чл. 40 от Закона за народната просвета е посочено ясно, че този вид подготовка е напълно безплатна и за нея не се дължат такси.

Идеята на Мая Манолова и обществените посредници е да внесат своите предложения за промяна в законодателството, защото те са твърдо убедени в полезността и ефекта на този вид обучение, но и в това, че то трябва да е напълно безплатно.

Както стана ясно идеята беше обсъдена по време на първата за годината среща между обществените посредници у нас и омбудсманът г-жа Манолова, информира общественият посредник на Стара Загора Надежда Чакърова-Николова.

По статията работи: Гергана Караилиева
Снимка: eatrightontario.ca

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиАнкетиНормативни актовеСпортИстория