Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Инициативата „Сподели обяд с пенсионер в нужда“ в Берковица ще приключи на 8 декември

Инициативата „Сподели обяд с пенсионер в нужда“ в Берковица ще приключи на 8 декември

Инициативата „Сподели обяд с пенсионер в нужда“ в Берковица ще приключи на 8 декември - изображение

И тази година инициативната група „Заедно за Берковица“ организира кампания за събиране на пари и хранителни продукти. Те са предназначени за възрастни, които живеят под социалния минимум, за самотни и за хора с увреждания.

Организаторите са на мнение, че с годините кампанията се е превърнала в събитие, което обединява хората. Освен със средства може да се помогне и с предоставянето на хранителни продукти.

Радослав Григоров от Инициативната група споделя, че в момента водят разговори с кметските наместници и кметовете в населените места в района, за да уточнят нуждаещите се от подкрепа. Разбира се броят им ще зависи и от събраните средства и продукти.

Всеки от възрастните хора ще получи в дома си подготвените пакети с храна, защото според Радослав Григоров е важна не само тя, но и контактът и възможността да поговориш с човека и да чуеш това, което иска да сподели.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: „Заедно за Берковица“, bnr.bg
Снимка: berkovitca.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЗдравни съветиЛюбопитноСпортЛайфстайлСнимкиАнкетиАлт. медицинаПсихологияХранене при...ЛеченияБотаникаКлинични пътекиРецептиДиетиНормативни актовеФизиологияСтатистически проучванияОрганизацииИнтервютаЗаведенияПроизводители