Начало Социални грижи Социална защита Пенсионно осигуряване Изплащане чрез пощенските станции на неполучени пенсии в определения график

Изплащане чрез пощенските станции на неполучени пенсии в определения график

Изплащане чрез пощенските станции на неполучени пенсии в определения график   - изображение

Добре е да се знае от заинтересованите лица, че превеждането на пенсионните възнаграждения посредством пощенските станции следва да се извършва по утвърден график, който бива редовно обявяван на гражданите. За съжаление, не са рядкост случаите, когато пенсионерът няма възможност да вземе пенсията си точно в определения ден, обявен за превеждането на неговото пенсионно възнаграждение. Ако определеният срок бъде пропуснат, обикновено на последния ден от гореспоменатия график се изплащат и пенсионните възнаграждения на онези пенсионери, които не са успели да се явят на точно определената дата.

Когато заинтересованото лицето не се е появило и през последния ден на изплащането, то непреведеното/ите пенсионно/и възнаграждение/я в посочения срок (от 7-мо до 20-то число на всеки месец) може да се изплати през следващия месец отново в срока за изплащане на пенсиите. Когато няколко поредни месеца не може да се получи пенсията, то съществува възможност тя да бъде изплатена от пощенската станция като пенсионно възнаграждение за минало време. Срокът да се извърши това е най-много до 6 месеца, в които е включва и текущият месец.

Ако обаче тези 6 пенсии не бъдат получени, в тези случаи е нужно лицето да потърси съдействието на съответното ТП на НОИ, изплаща неговата пенсия. Ако няма други причини, поради които пенсионните възнаграждения следва да бъдат спрени, за да бъдат продължени техните изплащания, е нужно да се подаде заявление до ТП на НОИ. Тогава пенсионното възнаграждение за тези месеци ще бъде изплатено с пенсионен запис.

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиОрганизацииЛайфстайлНовиниЛюбопитноЗдравни съвети