Начало Социални грижи Трудова ангажираност Изплащане на финансова компенсация за безработица, неполучена от починало лице

Изплащане на финансова компенсация за безработица, неполучена от починало лице

Изплащане на финансова компенсация за безработица, неполучена от починало лице - изображение

Нормативната уредба, касаеща предоставянето на административната услуга Превеждане на финансова компенсация за безработица от починало лице е описана в  чл. 15 от Наредбата за отпускане и изплащане на паричните обезщетения за  безработица (НОИПОБ)

За да могат да се възползват от услугата, наследниците на починалото лице трябва да отидат до съответното териториално подразделение на НОИ. Услугата се заявява от физическото лице (в случая то е наследник на починалия безработен).

Изпълнението на услугата се осъществява до 15-то число на месеца, следващ този на подаването на документите. Те са:

- заявление за превеждането на финансовата компенсация за безработица, неполучено от починалото лице – (Приложение No 6);

- документ за самоличност - лична карта, шофьорска книжка или паспорт;

- удостоверение за наследници;

Документите (трябва да са в оригинал) се подават на място, в териториално подразделение на НОИ, а услугата е безплатна. Сумата се превежда по личната банкова сметка на заявителя, във вид на паричен превод. Превеждането на финансовата компенсация за безработица, неполучена от починалото лице, подлежи на обжалване по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноНовиниАнкетиОрганизации