Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Идеалният въпрос, с който да завършим интервюто за работа

Идеалният въпрос, с който да завършим интервюто за работа

Идеалният въпрос, с който да завършим интервюто за работа  - изображение

Всички ние, поне веднъж в живота си, сме стигали до следната ситуация - идва краят на интервюто за работа и след почти час, в който сме дали всичко от себе си, интервюиращият ни пита дали имаме някакви въпроси, които да му зададем. Може да ви се струва чиста формалност /и вероятно понякога е именно такава/, но… В повечето случаи това е перфектна възможност да предадете допълнителна стойност към проведения разговор, преди да се разделите с човека, с когото сте провели интервюто.

Кариерният специалист Маршал Дар смята, че именно тук кандидатстващият може да се отличи от другите кандидати, да покаже своя стил и най-важното - да бъде запомнен от наемащите мениджъри. А въпросът, който ще ви спечели бонус точка, според Дар, е:

"Интересува ме кой е вашият най-добър момент в компанията?"

Това питане, хитро замаскирано като чиста проба невинно любопитство, може да ни помогне да получим важна информация – за възгледите на интервюиращия; за ценностите на компанията; за възможността ни да се "видим" във въпросната длъжност.

Така че, следващия път, когато, притиснати от времето, се колебаете как да приключите успешно важната среща, опитайте да го направите с този въпрос. Може и да ви помогне да стигнете до края и да получите мечтания пост.

Успех!

По статията работи: Красимира Костадинова

Източник: themuse.com

Снимка: freeimages.com/Faakhir Rizvi

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлАнкетиИнтервюта