Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Започна реализацията на проект за деинституционализацията на деца и млади хора

Започна реализацията на проект за деинституционализацията на деца и млади хора

Започна реализацията на проект за деинституционализацията на деца и млади хора - изображение

В началото на септември започна реализацията на проекта „Продължаваща подкрепа за деинституционализацията на деца и младежи“. Той се финансира от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020.

Всички дейности ще бъдат реализирани от Агенцията за социално подпомагане заедно с няколко министерства и Агенцията за закрила на детето.

Почти 3 000 000 лв. е безвъзмездната помощ, чрез която се очаква да бъдат закрити старите институции, а новите социални услуги да бъдат много по-качествени.

Дейностите по тази разработка ще създадат необходимите условия за нов вид услуги, които ще заменят грижата в институции. От АСП припомнят, че през последната година в общо петдесет общини се работи усилено затова.
Очакванията са, че след една година, когато проектът трябва да приключи, домовете за сираци вече няма да съществуват, а всички деца и млади хора ще получават качествени индивидуални грижи.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: asp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСнимкиЗаведенияЛайфстайлНормативни актовеОрганизацииПсихологияЛюбопитноЗдравни съветиАнкети