Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Закрила на детето Започва изграждането на Център за деца и младежи във Враца

Започва изграждането на Център за деца и младежи във Враца

Започва изграждането на Център за деца и младежи във Враца - изображение

Във Враца започва изграждането на Център за деца и младежи. Проектът се реализира със средства от ОП „Региони в растеж“ и трябва да е завършен за една година. По европрограмата „Развитие на човешките ресурси“ ще бъде осъществено обучението и осигурена издръжката на екипа, както и оборудването на центъра, който е за 12 души.

Зорница Русинова, която направи първата копка заедно с кмета на Враца, подчерта, че грижата за децата, които не живеят в биологичните си семейства, е ангажимент на политиците, кметовете, църквата и обществото.

В изказването си заместник социалният министър припомни, че процедурата за кандидатстване с проекти за деинституционализацията е отворена от 21 ноември. Благодарение на тях ще бъдат предложени нови услуги и затворени и последните домове в страната. 74 000 000 лв. са предназначение за реализацията на проектите.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЗаведенияОбразованиеЛайфстайлНормативни актовеСпорт и туризъмСпециалистиЛюбопитноОрганизацииСпортСнимкиПсихологияЗдравни съветиРецептиАнкетиТестовеИсторияИнтервютаХранене при...Алт. медицинаИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника