Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Започват проверки на Дневните центрове за деца и младежи с увреждания в страната

Започват проверки на Дневните центрове за деца и младежи с увреждания в страната

Започват проверки на Дневните центрове за деца и младежи с увреждания в страната - изображение

Екипи на АСП ще проверят дневните центрове за хора с увреждания и тези за социална рехабилитация и интеграция. Социалният министър вече се е разпоредил затова.

По време на визитата си в Панагюрище Бисер Петков заяви, че проверките ще покажат доколко са основателни оплакванията на представителите на хората с увреждания. От ведомството се надяват, че след като приключат, ще имат натрупани достатъчно идеи затова как да се подобри работата в тези институции. Вероятно ще имат и отговор на въпроса кои са най-ефективните начини да се използват средствата, които държавата влага.

За целия спектър от социални дейности се отпускат 230 000 000 лв.

Центровете за настаняване от семеен тип са 276, дневните центрове за деца и младежи с увреждания са 89, а тези за пълнолетни младежи и девойки с увреждания -79. Това представлява около 1/6 от целия спектър на социални услуги в страната.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСпортСнимкиАнкетиАлт. медицинаОбразованиеЗаведенияНормативни актовеСпорт и туризъмСпециалистиОрганизации