Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Детски заведения и социални услуги за деца Еднократна целева помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година

Еднократна целева помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година

Еднократна целева помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година - изображение

Еднократната целева помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година е сред начините родителите на първокласниците да бъдат подпомогнати от Дирекциите за „Социално подпомагане“.

С този вид помощ могат да се сдобият семействата, чиито деца са били записани в първи клас на различните държавни или общински училища. Други, които могат да се възползват от този вид подпомагане са приемните семейства с деца настанени по Чл.26 от ЗЗД.

Размерите на помощта са различни и поради тази причина те се определят с акт на Министерски съвет. Този акт се изготвя и предлага лично от Министъра на труда и социалната политика за определената година.

За да могат да се получат тези помощи средномесечните доходи на член от семейството за 6 месеца назад трябва да са по-малки или равни на фиксираните стойности в Закона за държавния бюджет.

Помощите за децата, които са настанени в семейства на близки и роднини или в приемни семейства според условията на Чл.26 от ЗЗД се отпускат без семейните доходи да имат значение;

Желаещите да получат помощта трябва да имат предвид, че ако детето не постъпи в училище помощите трябва да бъдат възстановени.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиОрганизацииНовиниНормативни актовеЛюбопитноСнимкиПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлЛеченияРецептиЗаведенияИсторияОбразованиеСпортАнкети