Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Европейският форум за социално предприемачество започва на 28 март

Европейският форум за социално предприемачество започва на 28 март

Европейският форум за социално предприемачество започва на 28 март - изображение

Осмото издание на Европейския форум за социално предприемачество, на който домакин ще бъде Пловдив, ще събере над сто предприемачи от България и Европа в края на март.

В продължение на четири дни участници и гости ще бъдат част от дискусии, кръгли маси и конференции, всички те подчинени на темата „Екосистемата на социалното предприемачество“.

От организационния комитет споделят, че са избрали подобна тема, защото са сигурни, че за да бъде по-добра средата за социално предприемачество е необходимо да бъдат решение проблемите в осемте елемента на екосистемата като бъдат разгледани на европейско, национално и местно ниво.

Сред тези осем нива на първо място са публичните институции, защото именно те разработват концепции и реализират политики в сектора, следват ги финансовите и научните, неправителствените организации, кооперациите, местната общност и гражданското общество и не на последно място корпоративната социална отговорност, която се превръща във все по-важна част от бизнес културата на компаниите.

Основната цел на събитието е да се създаде диалог между институциите, бизнеса и гражданите, но и обществото да научи повече за същността на понятието социално предприемачество.

Повече от сто организации ще представят своите добри практики и иновации на изложението, което е традиционна част от форума. Европейският панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика ще бъде разположен в палата № 11.

Организаторите отново напомнят, че оттам посетителите могат да си тръгнат с продукти, които имат добавена стойност и водят до социална промяна в обществото.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: BookMark.bg
Снимка: tourismplovdiv.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиСнимкиОрганизацииПсихологияНовиниЛюбопитноЛайфстайлНормативни актовеЗдравни съветиАнкети