Начало Социални грижи Социална защита Здравни осигуровки Европейска здравна карта - възобновяване на издаването

Европейска здравна карта - възобновяване на издаването

Европейска здравна карта - възобновяване на издаването - изображение

На 28.01.2013 година стартира възобновяването на издаване на европейска здравноосигурителна карта. Издаването се осъществява в новите дистрибуторски пунктове, в които желаещите да получат карти имат възможност да подадат заявления за издаване на ЕЗОК.

Заинтересованите пациенти могат да разберат разположението на всички дистрибуторски пунктове от всяка районна здравноосигурителна каса. Всички пунктове на предишната изпълнителна фирма вече не са активни.

Издаването на европейска здравноосигурителна карта е напълно безплатна услуга, а издаването й е в рамките на петнадесет дни. Пациентите заплащат единствено цената на заявлението от пунктовете, което е в размер на шест стотинки.

Заявление за издаване на европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК) трябва да се подаде лично, но съществува вариант това да се осъществи и от изрично упълномощено лице, задължено да представи лична карта. Децата до четиринадесет годишна възраст и тези до шестнадесет години, които не притежават лична карта могат да представят свидетелството си за раждане или личната карта на един от родителите си.

Проблемите по издаването на тези карти до сега беше свързан с обжалването на процедурата по избирането на изпълнител.

Европейската здравноосигурителна карта е единствения документ, осигуряващ спешната и неотложна лекарска помощ на територията на съответната европейска държава.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛюбопитноСнимкиЛайфстайлАнкетиИсторияСпортРецептиЗдравни съветиОрганизацииНормативни актовеХранене при...ПсихологияФизиологияАлт. медицинаЛеченияЗаведенияИнтервютаТестовеОткритияПроизводителиОбразованиеКлинични пътекиБотаника