Начало Социални грижи Добрите практики Актуално До 11 май обсъждат концепцията на Закона за социалните услуги

До 11 май обсъждат концепцията на Закона за социалните услуги

До 11 май обсъждат концепцията на Закона за социалните услуги - изображение

Работната група, която изготвя концепцията за Закона за социалните услуги, продължава дискусиите по поредната важна тема. Членове на екипа, оглавяван от заместник социалния министър Росица Димитрова, са представители на различни институции, неправителствени организации, синдикатите, работодателски организации и академичните среди.

Началото на обсъжданията беше поставено в края на април, а последната среща ще бъде на 11 май. Във фокуса на вниманието на експертите са различни теми и възможността да се отговори на множеството въпроси, свързани с функционирането на системата. Сред тях са различните видове дейност за подкрепа и ефектите от тях и още критериите за измерване на качеството в системата на социалните услуги.

Още предмет на дискусия са рисковете и потребностите на хората, но и достъпа но услугите, определение на това кой е потребител и какви са механизмите на услугите, които се осигуряват.

Внимание беше отделено на въпросите за планирането и финансирането на дейностите, както и затова кой може да ги осъществява. Последните разговори ще бъдат посветени на въпросите за връзката на социалната с другите системи.

Очаква се до 18 май концепцията да бъде готова.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниНормативни актовеЗаведенияСнимкиЛайфстайлАнкетиЛюбопитноСпортИсторияОрганизацииПсихологияЗдравни съвети