Начало Социални грижи Социална защита Социални казуси До къде продължава щастието

До къде продължава щастието

До къде продължава щастието - изображение

Ц.К. е на 16 години. Запознава се с Т.Д., докато е в Гърция. Една седмица след запознанството си започват да имат сексуални отношения и момичето забременява. Отначало родителите и на двамата са против, настояват Ц. да направи аборт. Тя не е съгласна с това решение. Майка й я принуждава да заживее на семейни начала с Т.Д.

Първоначално съжителството им е безпроблемно. Живеят и работят в Гърция, но често им се налага да се местят от град в град. След като се ражда дъщеричката им, работа в семейството има само бащата. Установяват се на остров Крит, в град Сития, където Т. работи при чичо си в птицеферма. По късно двойката се премества в град Солун, където живеят в продължение на два месеца при сестрата на Т. След това Ц. забременява отново. Семейството решава да се върне в България. Нанасят се в дома на бабата и дядото на Т.Д. Там мъжът работи в кравеферма, а К. му помага.

След като се ражда втората им дъщеря, бащата започва да оказва психически и физически тормоз както върху майката, така и върху децата. Започват да се карат често. След пореден жесток скандал между тях намесата на полицията става наложителна. Правейки проверка, те установяват, че Ц. е непълнолетна, а съжителства с пълнолетен мъж. Това е причината, поради която момичето е настанено със съдебно решение в Кризисен център. Става ясно, че децата на младата жена нямат актове за раждане, съответно и ЕГН. Ръководството на ОЗД настанява децата в ДМСГД. Съдът решава, че майката трябва да остане до навършване на пълнолетие в кризисен център. Проведени са срещи с ръководителите на ОЗД, където се постига съгласие, че след навършването на пълнолетие, Ц. ще има правото да се грижи за децата си. Докато това стане факт, тя ще може единствено да ги посещава в ДМСГД.

Ц.К. не поддържа връзка с бащата на децата си, а раздялата им е окончателна. В кризисния център жената получава подкрепата на социален работник. Насрочва се дело, в което да се установи произходът на децата. По този начин Ц.К. официално ще стане техен законен представител. Провеждат се консултации с психолог, за да може майката да взема адекватни решения, касаещи нея и децата. Ц. поддържа връзка единствено със своята майка си, която понастоящем живее и работи в Италия.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗаведенияЛайфстайлПсихологияОрганизацииНовиниЛюбопитноИсторияСнимкиЛеченияАлт. медицинаОбразованиеНормативни актовеСпорт и туризъмСпециалистиСпортТестовеИнтервютаВидеоЗдравни съветиРецептиАнкетиХранене при...Ботаника