Начало Социални грижи Трудова ангажираност Обезщетения Документи за получаване на еднократна целева помощ за ученици, записани в първи клас

Документи за получаване на еднократна целева помощ за ученици, записани в първи клас

Документи за получаване на еднократна целева помощ за ученици, записани в първи клас - изображение

Дирекциите за „Социално подпомагане" приемат молбите за отпускане на еднократна целева помощ за ученици, записани в първи клас на държавно или общинско училище. Помощта е в размер на 250 лева.

Семействата с бъдещи първокласници могат да се възползват от помощта, стига да са записали децата си в първи клас на държавно или общинско училище. Средномесечните доходи на член от семейството за предходните 12 месеца, преди да се подаде молбата-декларация трябва да са по-ниски или равни на 350 лева, като това изискване не се прилага за децата с трайни увреждания, с един жив родител или за настанените в приемни семейства.

Документите, които трябва да подготвят родителите, за да получат помощта са молба-декларация, която се получава от дирекциите за "Социално подпомагане" по постоянен адрес, документи за брутните месечни финансови възнаграждения за последните 12 месеца, както и удостоверение, че бъдещият ученик е записан в първи клас в избраното училище. Родителите трябва да представят за справка акта за раждане на детето и личната си карта.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниНормативни актовеЛюбопитноЛайфстайлОрганизацииЗдравни съветиОбразованиеПсихологияСнимкиАнкетиЛеченияРецептиСтатистически проучванияИсторияЗаведенияСпортИнтервютаТестовеАлт. медицинаХранене при...СпециалистиИзследванияКлинични пътекиБотаника