Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Десетки възрастни са се възползвали от проекта „Мобилен социален екип“

Десетки възрастни са се възползвали от проекта „Мобилен социален екип“

Десетки възрастни са се възползвали от проекта „Мобилен социален екип“ - изображение

Проектът, който се реализира от БЧК в партньорство с община Пловдив, е насочен към самотни и трудно подвижни възрастни хора. Неговото начало беше през 2017 г., а през тази се реализира във всички 6 района на града.

В един от тях - район „Северен“ отчетоха какво са направили от февруари до момента. Денонощният национален телефон е приел много обаждания, на които доброволците са реагирали веднага. Става дума за нужда от храна, лекарства, преглед от лекар или просто осигуряване на социален контакт. Отчетът показва, че нараства броят на услугите. Ако през юни те са 109, то през юли са вече 161.

За тези месеца са предоставени хранителни пакети на възрастни хора, които живеят сами. Продължават и с кампанията „SOS! Час внимание“, по време на която доброволците посещават в домовете им тези мъже и жени.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: trafficnews.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноНовиниПсихологияСнимкиИсторияЗдравни съветиСпортРецептиХранене при...БотаникаНормативни актовеЛеченияОрганизацииЗаведенияОбразованиеНаправления в медицинатаЛичностиКлинични пътеки