Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Денят на розовата фланелка призовава отново да кажем „не“ на тормоза в училище

Денят на розовата фланелка призовава отново да кажем „не“ на тормоза в училище

Денят на розовата фланелка призовава отново да кажем „не“ на тормоза в училище - изображение

Самаряните от Стара Загора отбелязват за четвърти път „Деня на розовата фланелка“ с инициативи в две учебни заведения.

Екипът на Консултативно-информационния център „Самаряни“, който работи активно от години по терапевтична програма, помагаща на децата да се справят с насилието, ще предизвика на 27 февруари четвъртокласниците от НУ „Димитър Благоев“ и второкласниците от ОУ „Свети Никола“ да споделят всичко, което мислят по темата, но и да обсъдят познатите им ситуации на тормоз в училище и да намерят начини да ги разрешат.

По време на срещите самаряните ще насочат вниманието на малчуганите и към начините, чрез които да избегнат ситуация на тормоз, как да не допуснат да бъдат въвлечени в нея или да излязат безопасно.

Терапевтичната програма на самаряните предлага подходи, чрез които предотвратява агресивното поведение на децата в училище и е насочена към преодоляване на отрицателното влияние на семейната, социална и икономическа ситуация като създава сигурна и защитена среда в учебното заведение.

Основната задача е да повиши информираността и да развие у учениците умения както да разпознават, така и да се справят с агресията.

От „Самаряни“ призовават всички днес да станат част от кампанията като носят розово, снимат се и споделят фотографиите си в социалните мрежи с #ДенНаРозоватаФланелка.

Инициативата започва през 2007 г. в Канада като протест срещу тормоз в едно училище. У нас Денят започва да се отбелязва през 2012-а.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: Сдружение „Самаряни“

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияНовиниСоциални грижиЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиСпециалистиЛюбопитноСпортИсторияАнкетиТестовеРецептиИнтервютаХранене при...Алт. медицинаЗаведенияОрганизацииОбразованиеНормативни актовеИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника