Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Два варианта на проектозакона за хората с увреждания представи Бисер Петков

Два варианта на проектозакона за хората с увреждания представи Бисер Петков

Два варианта на проектозакона за хората с увреждания представи Бисер Петков - изображение

Социалният министър представи да варианта на проектозакона за хората с увреждания на двете групи протестиращи. Според него основната разлика е свързана с това кой ще прави индивидуалната оценка. В единия вариант е посочена Агенцията за хората с увреждания, а в другия тази за социално подпомагане.

Обсъждането на текстовете започва в понеделник в работната група на МТСП.

Мая Манолова, която внесе заедно с протестиращите майки законопроекта за личната помощ каза, че той е бил „катализаторът, който накара реформата да тръгне“. Омбудсманът подчерта, че решението на проблемите е в 3-те закона и беше категорична, че проблемите на двете групи са еднакви и тя ще бъде посредник между тях.

Национално представителните организации са на мнение, че няма нужда от отделен регламент за личната помощ и той трябва да е част от закона за социалната помощ. В същото време майките са убедени в неговия смисъл и настояват за приемането до 1 октомври и на трите проекта.

Днес пред сградата на парламента протестираха близо 100 души по инициатива на национално представителните организации. В понеделник ще се проведе протестното шествие „Системата ни убива – всички“, организирано от майките, които протестират пред НС от близо два месеца.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: clinica.bg
Снимка: frognews.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСнимкиЛайфстайлЛюбопитноСпортАнкетиАлт. медицинаНормативни актовеИстория