Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Готови! За телефонно интервю за работа

Готови! За телефонно интервю за работа

Готови! За телефонно интервю за работа   - изображение

Не знаем дали ще се съгласите с нас, но телефонното интервю за работа не е по-малко предизвикателство от това в лице-в -лице. Даже напротив: понякога /особено когато го пренебрегнем/, може да се окаже истински "ад". Там е работата, че понякога то често е стъпка към следващ етап от подбора на персонал. Така че със съветите по-долу се надяваме, че ще сме ви полезни, в случай, че такова ви предстои скоро.

- Разбира се, най-важното е да се подготвите. Ама наистина. "Разровете се" за полезна информация за фирмата: за мисията й, за областта, в която оперира и т.н. Напишете си няколко важни подробности на лист, защото най-хубавото на тази телефонна комуникация е, че ще можете да ползвате тези записки свободно /и не само/. Те ще са ви полезни и в случаите, когато стресът и особеността на провежданото интервю не ви позволяват да продължите и имате нужда от спасителен "жокер".

- Осигурете си подходяща среда за срещата. Както се досещате, за целта ще ви е необходимо спокойно и тихо място, на което рискът от нерегламентирано прекъсване /от бебешки плач, клаксон на автомобил и други/ е минимален. Наясно сме, че понякога подобни "оазиси" се откриват трудно, затова е добре да помислите по-рано какви могат да са те и да проявите изобретателност. Защо, например, ако сте шофьор, не проведете интервюто в собствената си кола, ако няма друга подходяща възможност.

- Някои експерти препоръчват да се облечете така, както бихте се облекли на нормалното интервю, защото тази подробност ще ви подейства стимулиращо да дадете най-доброто от себе си.

- Избягвайте дългите отговори – тук идеята /в повечето случаи/ е да защитите кандидатурата си в максимално бързо; да бъдете ясни и конкретни.

- Не на последно място, не си забранявайте да се усмихвате, независимо от това, че усмивката ви няма да се види; покажете сериозното си отношение към провеждания разговор, но бъдете също така и позитивни в общуването.

Не знаем дали ви помогнахме, но искрено се надяваме да е така.

Снимка: freeimages.com/Nimalan Tharmalingam

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлАнкетиИнтервютаСнимкиНовиниЛюбопитно