Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с увреждания Горещ телефон за хората с увреждания откри омбудсманът

Горещ телефон за хората с увреждания откри омбудсманът

Горещ телефон за хората с увреждания откри омбудсманът - изображение

Хората с увреждания, които имат въпроси, свързани с реформите в социалната сфера, започнали от началото на 2019 г., могат да ги задават на специално открития за целта телефон: 0883 46 23 10. Инициативата е на националния обществен посредник.

Мая Манолова подчерта, че се надява до средата на февруари вече да няма нужда от подобна услуга, тъй като ще бъде напълно ясно кой трябва да подава заявление и кой не, как ще се получава по-голяма финансова подкрепа и как личен асистент.

Горещият телефон се открива, защото омбудсманът се притеснява както от начина, по който започна реформата, така и от прилагането й от екипа на социалното министерство.

Мая Манолова беше категорична, че хората не са получили по-високи надбавки през януари заради лошата работа на администрацията и припомни, че е изпратила препоръка до социалния министър и екипа му, в която настоява полагащото се на хората да бъде дадено, но и те да получат нужните обяснения, за да няма нито един човек, който е бил ощетен или не е разбрал какви са правата му.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: ombudsman.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛайфстайлСпортЛюбопитноСнимкиАнкетиАлт. медицина