Начало Социални грижи Добрите практики Актуално В Силистра завършиха проекта за борба с домашното насилие

В Силистра завършиха проекта за борба с домашното насилие

В Силистра завършиха проекта за борба с домашното насилие - изображение

Женското сдружение „Екатерина Каравелова“ приключи реализацията на проекта, посветен на дейности, насочени към превенция и консултиране за домашно насилие. Инициативата е подкрепена финансово от правосъдното министерство.

В рамките на проекта екипът работи по 25 казуса на пострадали и по девет с извършилите домашно насилие. Осъществени са над осемдесет срещи със социален работник и над 200 психологически и юридически консултации.

От сдружението отчитат и активната работа с децата в областта. Близо 400 деца са присъствали и участвали в интерактивни уроци. Част от проекта е и създаването на наръчник за деца от 7 до 10 години, в който по подходящ за възрастта начин е разказано за видовете насилие и са посочени начините за подкрепа на пострадалите. До края на ноември срещите в училищата продължават.

„Заедно сме по-добри“ е друг от акцентите на проекта. Проявата се провежда за осма година и този път по време на нея бяха събрани над 1500 лв. С тях екипът на ЖС „Екатерина Каравелова“ ще купи дрехи за децата, които използват услугите им.

В деня на отворените врати в Центъра за консултиране и превенция от домашното насилие възпитаниците на ПГМТ „Владимир Комаров“ участваха в семинар, посветен на темата за трафика на хора.

По време на шестте месеца, в които се реализира проектът, е проведено и заседание на Експертния регионален съвет по проблемите на домашното насилие в Силистренско.

Отчитайки края на този проект от сдружението са убедени, че е постигната реална устойчивост и в дългосрочен план ще продължат с активната и професионална работа и прилагането на мерки за реална превенция на домашното насилие.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: ekaravelova.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗдравни съветиНовиниЛюбопитноПсихологияИсторияАлт. медицинаЛеченияОрганизацииСнимкиНормативни актовеЛайфстайлСпортИнтервютаАнкетиБотаника