Начало Социални грижи Добрите практики Актуално В Пловдив откриха Дневен център за хора с увреждания, навършили пълнолетие

В Пловдив откриха Дневен център за хора с увреждания, навършили пълнолетие

В Пловдив откриха Дневен център за хора с увреждания, навършили пълнолетие - изображение

Новооткритият център е част от Комплекса за социални услуги“Св. Георги“, който работи с различни целеви групи. 40 младежи с увреждания, навършили пълнолетие  ще се възползват от него, а очакванията са, че младите хора ще се чувстват спокойни в среда, близка до семейната. В същото време разполагат с условия за обучение и за приятно прекарване на свободното време. В центъра са оформени разнообразни ателиета, сред които за шивачество и арт ателие, има голф игрище и спортна зала.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова преряза лентата днес и изрази задоволството си, че събитието се случва точно в навечерието на големия християнски празник Великден. Тя подчерта, че единствено обединените усилия са в състояние да придвижат напред реформата в социалната сфера.

Росица Димитрова взе участие и в кръгла маса на тема „Ранното образование – за проспериращи семейства и общински икономики“, организатор на която е фондацията „Тръст за социална алтернатива“. Преди това заместник социалният министър се срещна с членовете на сдружението „Различни, но равни“, които осигуряват мобилни услуги за млади хора и деца с увреждания.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСпортЛайфстайлЛюбопитноСнимкиАнкетиАлт. медицинаОбразованиеЗаведенияНормативни актовеСпорт и туризъмСпециалистиОрганизации